2010

2000

1990

1980

1970

OBRA PÚBLICA

FUNDACIÓ L'OLIVAR

PROJECTES VIRTUALS

GALERIES – INSTAL·LACIONS

PERFORMANCES I TEATRE

CV

PREMSA

CONTACTE

INICI

 

 

visitem a:

l'OLIVAR

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

L'Olivar

L'Olivar és una finca d'oliveres de 5 Ha. al poble de Ventalló, a l'Alt Empordà, reconvertida ara en un projecte artístic. Es troba en una situació privilegiada, a 4 minuts de Sant Martí d'Empúries, a 20 minuts de Girona i a 15 minuts de Figueres, i gaudeix d'unes extraordinàries vistes del Canigó i del parc natural de l’Albera.

 

L'Olivar. Col·lecció Pladevall

L’Olivar. Col·lecció Pladevall és, abans de res, un somni en procés d'elaboració. Parteix de la idea de viure i de crear definitivament en un entorn rural (en aquest sentit només cal recordar la sèrie Tità, que va néixer fa gairebé vint-i-cinc anys, i en la qual ja  s’exploraven les relacions entre el món natural i el món tecnològic).
És tracta de fer realitat una acurada col·lecció oberta a tothom. Una part  serà un jardí d'escultures que  interrelacionerà creació i natura: les peces no només estaran integrades en la natura sinó que la mateixa natura en podrà formar part del resultat final. L'altra part de la col·lecció serà un espai expositiu on es podran visitar les obres més recents.
Es podran veure, doncs, des d’una selecció de peces del Museu de Primavera que es van presentar a la Fundació Joan Miró (Barcelona) l’any 1980, fins a les obres que es realitzaran especialment per a aquest projecte, passant pel Pladevall Virtual Project  que es va mostrar a la Galeria Maeght (Barcelona)  l’any 2001 i d’altres.

 

Fundació Privada L’Olivar. Col·lecció Pladevall

Neix com a Fundació Privada sense ànim de lucre destinada a la creació d’un fons d’art de l’obra de l’escultor Enric Pladevall, així com per difondre la seva producció al públic en general a través d’exposicions permanents. També pretén promocionar artistes novells mitjançant la realització de tallers pràctics, conferències i altres activitats didàctiques.

 

Visites concertades al telèfon 620244045. I també visites guiades per l’escultor Enric Pladevall a partir de grups de vint persones, amb dinar o sopar inclòs.

Per visitar la web de la Fundació, click HERE.