2010

2000

1990

1980

1970

OBRA PÚBLICA

FUNDACIÓ L'OLIVAR

PROJECTES VIRTUALS

GALERIES – INSTAL·LACIONS

PERFORMANCES I TEATRE

CV

PREMSA

CONTACTE

INICI

 

 

visitem a:

l'OLIVAR

 

 

 

 

 

 

 

 

Una de les primeres obres públiques d’Enric Pladevall es va realitzar el 1986, per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, dins el marc de promoció Olímpica de la ciutat. Està ubicada a la Plaça Àngel Pestaña de Nou Barris i es diu “La Font Mutant”; es tracta d’un tronc d’acàcia fos en bronze de mes de 8 m. d’alçada d’on brolla l’aigua.

Entre el 1988 -90 realitza el “Gran Fus” pel jardí d’escultures de la Fundació Miró, el “Planeta Fus” per a l’estació de trens de Girona i la monumental obra “Paula” per a la Plaça del Mil·lenari de Manresa, realitzada amb motiu dels actes del Mil·lenari de Catalunya.

El 1996 la Olimpíada Cultural d’Atlanta li encarrega una obra pel Centennial Olympic Park. Aquesta obra es diu “Androgyne Plannet”, té de 9m. d’alçada i està realitzada en acer inoxidable, fusta i bronze. Va esser elegida  per la critica de la ciutat com la millor peça del llegat olímpic

El 2001 participa com a artista invitat al Spanish Sculptor Symposium de Korea, on realitza el bronze “Organic Presence” per l ‘Spanish Sculpture Park de Kwan-ju.

El 2002 realitza “l’Anell de Foc” a la plaça Major de Vic, una escultura monumental i efímera de 24 hores de durada, Aquest era el segon dels projectes virtuals realitzats, el primer va ser el “Tità Cromelech” de 41 m. de diàmetre per un jardí privat a l’Empordà.

El 2004, i per encàrrec de Cosmocaixa va treballar gairebé un any en el projecte “l’Arbre de la Vida”, un arbre de 23 m. d’alçada i més de 7 Tn. de pes penjat del forjat de la rampa que dona accés al museu. Una obra d’una extrema complexitat tècnica, contundència i simplicitat en els acabats.