2010

2000

1990

1980

1970

OBRA PÚBLICA

FUNDACIÓ L'OLIVAR

PROJECTES VIRTUALS

GALERIES – INSTAL·LACIONS

PERFORMANCES I TEATRE

CV

PREMSA

CONTACTE

INICI

 

 

visitem a:

l'OLIVAR

 

 

 

 

 

 

 

PLADEVALL VIRTUAL PROJECTS
MEMÒRIA ARTÍSTICA

 

 

Aquest projecte entronca amb el conjunt dels meus somnis escultòrics. Penso que és factible tot allò que la ment humana pot imaginar. Treballar “sense límits” en infinitat de propostes escultòriques i en tota mena d’entorns (reals,virtuals,urbans i naturals) ha representat un gran estímul a l’hora d’iniciar aquest treball.

Les propostes Ocean Arc i Organic Shadow per a la ciutat de Sidney, amb l’amic i col.laborador Xavier Verdaguer i el seu equip BCN Infografia, em van fer adonar de les enormes possibilitats d’aquestes tècniques. El descobriment no significava una total novetat, doncs amb Eusebi Baucells ja havíem utilitzat l’autocad per al projecte Androgyne Plannet (treball per a l’Olimpíada Cultural d’Atlanta 96). Ara he decidit investigar les possibilitats “virtuals “ de la meva escultura.

Els treballs estan pensats per a ser realitzats i, encara que alguns només existiran en el món virtual, tots esdevindran reals en el món de les idees. Sempre he defensat el concepte clàssic, o fins i tot ancestral, de l’escultura lligada a la matèria, a l’energia i a la voluntat de comunicació de l’home amb la natura. Stonehenge, el mohairs de l’illa de Pascua o les piràmides d’Egipte...penso que són obres que van sorgir directament dels somnis dels seus creadors i representen, precisament per això,un important referent.

L’art és una font de coneixament equiparable a la natura, als sentits o al pensament i es converteix en la seva expressió sensible. En aquest sentit, entenc aquest porjecte com una proposta artística en la seva totalitat.

 

Enric Pladevall
2000

 

Per veure tots els projectes click AQUÍ.